В Оклахома Сити Тъндър изобщо не са притеснени от слабото начало на сезона. През лятото тимът се подсили с Пол Джордж и Кармело Антъни, които добави към Ръсел Уестбрук, но стартът е повече от разочароващ – 4 победи и 6 загуби. 

В последния си мач Гръмотевиците паднаха от Сакраменто, който преди сблъсъка имаше едва един успех, но въпреки това звездите запазват спокойствие  и вярват, че ситуацията ще се подобри. 

„Имаме цял сезон да оправим нещата. Не трябва да изпадаме в паника. Това е процес, който продължава стъпка по стъпка, ден след ден и мач след мач. Лека-полека трябва да се сработим“ коментира Пол Джордж. 

„Това е нова ситуация за всички. Въпреки че губим мачове, извличаме необходимите поуки, което е много по-важно от пораженията. Сега просто става въпрос за напасване и на изчистване на грешките“ добави Кармело Антъни. 

Гръмотевиците са считани за сериозен претендент за трона на Голдън Стейт, но са едва 22-и по нападение в Лигата и определено трябва да се подобрят, за да не се превърне сезона в катастрофа, което ще накара Джордж и Мело да си тръгнат през лятото.